sobota 9. listopadu 2013

   Tak je na světě i druhý lustr, narazila jsem v lese na nádherné habrové listí. Vyfotila jsem několik fotek už při jeho vyrábění, kdybyste si podobný chtěli taky ušít. Je to velmi jednoduché, stačí zvládnout rovný steh na šicím stroji a pak už jen šít, šít a šít. Anebo lepit :)
   Krásný den :)















21 komentářů:

  1. Nádhera! Bála bych se při zpracování, že se mi to rozpadne a rozdrolí, vypadá to ale úchvatně. Veronika (P.S.: nebylo by možné zrušit ověřování příspěvku opisováním těch písmen a číslic? Je to hrozně otravné:()

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko, děkuji :) ...šila jsem lustr z čerstvých listů, které ještě nejsou suché a nedrolí se. Má to jedinou nevýhodu, že je potřeba ušít vše najednou, maximálně listy vydrží do druhého dne v igelitovém sáčku v ledničce. Uschnou potom až přišité.
      Ověřování zkusím zrušit, zatím jsem na tuhle možnost nenarazila, budu hledat :)
      Krásný den, L.

      Vymazat
  2. jůůůůů ♥ to je moc krásné ...

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. krása :) babí léto celý rok

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasná práce,přirozená...
    A ještě moc obdivuju tvé šití na stařičkém stroji,nikdy se mi nepodařilo ušít ani pár cm.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohdano, děkuji :) Tenhle stroj šije skoro sám :) Zvládnou to i Adélka s Violkou, už několik let se o něj dělíme :) ...Je šlapací, po prababičce. Šilo se na něm nepřetržitě pořád a nejlepší je, že si na něm můžu odměřit doslova každý steh :)

      Vymazat
  6. Krása
    A co to udělá, až listy uschnou? To by se mi totiž moc líbilo:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na posledních třech fotkách už jsou suché. Ony schnou docela rychle. Proto je dobré to šití a tvarování lustru zvládnout během cca půl dne (nebo mít listy v igelitovém sáčku v ledničce). Tím schnutím se trochu vypnou, jinak se vzdheld moc nezmění, protože jsem je přišila i u okrajů, takže se nemá moc co zkroutit. Jaká ale bude celková trvanlivost lustru si netroufám odhadnout. Po nějaké době, snad po několika letech třeba ztrouchniví?
      Přeju hodně zdaru s vyráběním :)

      Vymazat
  7. Vypadá to báječně... letos už to nestíhám, ale třeba příští rok... kdo ví :-)

    OdpovědětVymazat